Roadtripin suunnittelu, miten päädyimme Tanskaan ja Norjaan?

Kun me reissataan, niin silloin reissataan vähän överisti. Meidän tapauksessa kyse ei ole budjetin suuruudesta vaan reissun hulluudesta: ajatus tälle Turku-Ruotsi-Legoland-Bergen-Turku-roadtripille lähti siitä, että kaverillani on mökki Bergenissä ja lapset halusivat Legolandiin. Olihan siis selvää, että nämä kaksi asiaa oli yhdistettävä samaan reissuun, koska ovat melkein vierekkäin.

Viime kesänä näin kaverini kuvia heidän mökiltään Bergenistä. Jo silloin palo vuoristoon syttyi ja olisin halunnut jo silloin lähteä pikavisiitille Norjaan. Ongemaksi muodostui autolauttojen huimat hinnat viimehetken varaajalla, joten reissu päätettiin siirtää seuraavaan kesään.

Nyt reissua oli aikaa suunnitella enemmän ja lapset ilmoittivat haluavansa Legolandiin. Zoomasin Googlemapsia aavistuksen ulospäin ja ilokseni huomasin, että Bergen ja Billundhan ovat melkein samalla suunnalla! Norjan ja Tanskan välissä kulkee vieläpä lautta päivittäin ja oma pohjoismainen rengasreittimme oli valmis.

Näin jälkikäteen ajateltuna teimme reissun juuri oikeassa järjestyksessä. Atlantin aallot ja Jyllannin viljavat pellot olisivat tuntuneet kovin laimeilta jäätikölle kiipeämisen ja Bergenin korkeimman vuoren huiputuksen jälkeen. Lisäksi lasten odottama Legoland koettiin heti alkumatkasta, jolloin he olivat paljon avoimempia kaikille muille hienoille seikkailuille reissussa.

5 vinkkiä roadtripin suunnitteluun Tanskan ja Norjan välille

 • Säästät useita kymppejä jollei satasia varaamalla lautat riittävän ajoissa
 • Matkustaminen lautoilla on edullisempaa henkilöautolla kuin matkailu- tai pakettiautolla
 • Mieti mitä reissulta haluat ja mieti sen mukaan haluatko mahdollisimman paljon kilometrejä vaiko kuitenkin mieluummin kohteet jaettuna eri reissuille
 • Lauttamatkaa kannattaa miettiä uudestaan, mikäli on kovin herkkä pahoinvoinnille. Atlantin aalloissa keikuttaa ihan oikeasti. Ruotsinlaivojen keinutus on lähes vitsi katamaraanin aaltosukellukseen verrattuna.
 • Googlaa, selaa mapsia ja kysele paikallistuntemusta omaavilta vinkkejä yöpymisiin sekä oikean ajankohdan valkkaamiseen.
 • Ota avuksi visuaalinen työkalu, jonne
  • hahmottelet alustavaa reittisuunnitelmaa ja aikataulua
  • merkitset kiinnostavia kohteita
  • muista kerätä myös linkit, jotta löydät sivulle uudestaan

Tältä ajattelimme, että reissu olisi voinut näyttää. Tarkemman loppureitin postailen myöhemmin.

Comments are closed.