Köpis kolmessa päivässä

Kun etelässäkin lunta on melkein polveen asti , on hyvä hetki muistella viimekesän Köpiksen reissua. Kuinka paljon kolmessa päivässä ehtiikin kokea.

Viime kesän reissu oli täynnä kompromisseja neljältä ihmiseltä. Oma kohteeni, josta en suostunut luopumaan oli Kööpenhamina. Sympaattiseen pikkukaupunkiin olin tutustunut aiemmin vain lentokentän verran.

Hikoilua hyttihotellissa

Kööpenhamina oli ainoa paikka, jossa reissullamme yövyimme hotellissa. En olisi halunnut sitoa matkasta yhtään etappia aikatauluun, mutta katsoessamme hotellihintojen nousuja viikko tolkulla oli pakko tehdä varaus. Hintoihin taisi vaikuttaa lomakauden lisäksi myös samaan aikaan käynnissä ollut Roskilde-festivaali. Telttaperiaatteesta oli luovuttava, sillä vaikka matkaa taitettiin autolla, halusimme kokea kaupungin tunnelman jalan ja julkisilla kulkemalla. Ja aivan keskustaan telttoja ei Tanskassakaan saa pystyttää.

Kiva ja sopivan hintainen hotelli CABINN Express löytyi läheltä keskustaa. Hotels.com tarjoaa sille 2 tähteä, mutta meidän kriteerit olivat sijainti, kaikki sängyt (4 kpl) samassa huoneessa ja pysäköintimahdollisuus. Kaksi yötä koko porukalta maksoi 254,32 €.

Hotelli toimi hyvin siihen perustarpeeseen (nukkuminen) todella hyvin, mutta rehellisyyden nimissä on pakko kertoa, että olihan se ihan hemmetin kuuma sekä ylin sänky yli 3 metrissä ja siten aivan liian korkealla lasten nukuttavaksi.

Seikkailullisten leikkipuistojen paratiisi

Saavuimme Kööpenhaminaan illansuussa ja ensimmäisen illan käytimme ruoan metsästämiseen sekä energian purkamiseen läheisissä leikkipuistoissa (joita muuten oli sekä Tanskassa että Norjassa todella paljon!).

Köpiksen leikkipuistoja ei voi olla hehkuttamatta liikaa. Kaupungeissa käytimme todella vähän navigaattoria ja sen sijaan vaeltelimme pitkin kujia ihastellen taloja, ihmisiä ja tietenkin metsästäen leikkipuistoja. Niitä tuntui joka korttelista löytyvän aina toistaan hienompia. Siinä missä yksi oli kuin temppurata, toinen saattoi olla mystinen viidakkorata.

24 h Kööpenhamina -kortti

Jos Köpikseen suuntaa ensimmäistä kertaa (meillä kyllä menee helposti vielä toisellakin reissulla) suosittelen ehdottomasti ostamaan Copenhagen Card. Sitä myydään kattavasti mm. lento- ja juna-asemilla sekä turisti-infossa aivan keskustassa.

Parasta kortissa on, että voit ostaa sen milloin tahansa ja itse päätät koska otat sen käyttöön. Me ostimme 24 h kortit. Tarjolla on myös pidempiä aikoja, mutta me tiesimme matkan jatkuvan kolmen päivän jälkeen. Tuon vuorokauden aika ehtii kokea aivan valtavasti, kun reitittää ja miettii aloitusajan hyvin.

Toki pienenä disclaimerina pitää todeta, että kannattaa suhteuttaa haalittava määrä kohteita aina omaan reissuporukkaan. Meillä lapset rakastavat seikkailuja ja innostunut yhtä helposti kuin äitinsä, kunhan ruokaa saa riittävästi ja tarpeeksi usein. Kaikilla se ei toimi näin ja sovun säilymiseksi voi olla hyvä ottaa muutama hengähdystauko myös keskelle päivää.

Meidän 24 h sisälsi käynnit seuraavissa nähtävyyksissä:

 • Tivoli
 • H.C. Andersenin satumuseo (en suosittele kuin tosifaneille)
 • Guinnes World records (kivoja juttuja lapsillekin)
 • Ripley’s Believe or Not (+joku kauhutalo, joka oli liikaa meidän kokoonpanolle)
 • Eläintarha (tätä en voi suositella)
 • Den Blå Planet (suositus tälle)
 • Carls Bergin tehtaat

Vinkit Köpikseen:

Kaupunki hurmasi meidät ja olen koska tahansa valmis uudelle kierrokselle. Paljon jäi näkemättä, silti koettiin niin paljon. Kolmen päivän kokemuksella voin siis vinkata:

 • Liiku mahdollisimman paljon julkisilla ja kävellen. Yllätyt sen helppoudesta ja toimivuudesta sekä törmäät paikkoihin, joihin muuten et kartan kanssa päätyisi.
 • Hanki edes osaksi aikaa Copenhagen Card. Se kannattaa vaikka suorittaisi vain turistiajeluita. Monessa paikassa kortilla sai myös etuja (esim. Carlsbergin tehtailla kierrokseen kuului aikuisille olut ja lapsille limsa). Joukkoliikenne kuuluu tähän hintaan.
 • Skippaa Nyhavn ja Pieni Merenneito. Se on vain pieni alue, täynnä turisteja ja ylihinnoiteltuja ravintoloita. Mutta älä säikähdä, Köpiksen ainoat värikkäät talot löytyvät juuri tuosta korttelista.
 • Panosta eri tyylisiin nähtävyyksiin. Monet saman toimijan omistavat paikat ovat samankaltaisia ja museot muistuttavat toisiaan. Ota siis listalle jotain designia, joku uudempi, linna, turistikierros kanaaliveneellä sekä jokin luontonähtävyys.
 • Kaupungissa on paljon myös erilaisia pop up -tapahtumia ja näyttelyitä, joihin kannattaa tutustua.

Haluaisitko tietää jostakin kohteesta enemmän?

Comments are closed.